dilluns, 7 de novembre del 2022

Davant la convocatòria del Fòrum del Medi Ambient

 

>Comunicat<


Davant la convocatòria del Fòrum del Medi Ambient de 

l’Ajuntament de Badalona (9-11-22)


Benvolguts/es:


Com recordareu arran de la tempesta Glòria de gener del 2020, Els Verds de Badalona vam demanar a Rosa Trenado, Regidora de Medi Ambient la convocatòria urgent del Fòrum del Medi Ambient* més tenint en compte que la darrera reunió d’aquest òrgan municipal de participació ciutadana s’havia fet el 16 de gener del 2019, és a dir feia un any que no es reunia. Donada la gravetat d’aquests dos fets, com són l’emergència del canvi climàtic i l’incompliment flagrant del reglament intern del Fòrum per part de l’Ajuntament, us vam convidar a assistir al següent plenari que l’Ajuntament va convocar pel 13 de febrer del 2020, 13 mesos després de l’anterior plenari.


En aquella ocasió, davant les nostres crítiques d’incompliment de les convocatòries trimestrals del Fòrum, la regidora va dir: Demano disculpes per la demora en començar el Fòrum i per no complir amb els estatuts de fer les convocatòries cada tres mesos. Assumeixo la meva responsabilitat, però la voluntat és fer-ho bé.


Ara, ens ha convocat:


Ens complau convocar-los a la propera sessió del Fòrum de Medi Ambient, que tindrà lloc, en forma presencial, el pròxim dia 9 de novembre de 2022, a les 18 hores,

a la Sala de Premsa de l'Edifici del Viver(Plaça Assemblea Catalunya 9-12 planta baixa 08911-Badalona).


Amb un any i nou mesos de retard, gairebé dos anys! Saltant-se sense miraments set convocatòries ordinàries i amb el següent


ORDRE DEL DIA:


1.Presentació de la Diagnosi del Pla de Mitigació del PAESC (Pacte d'alcaldes/esses per a l'energia i el clima) de Badalona.

Inici del procés de recollida de propostes a incloure al pla d'acció. Treball presentat per la consultora ERF (Estudi Ramon Folch)


2.Presentació del Pla d'Adaptació al Canvi climàtic de Badalona (PLACC). 

   Proposta de pla d'acció, discussió i recollida de propostes a incorporar al pla. Treball presentat per la consultora MCRIT.


3.Precs i preguntes.


Dos temes dels que no teníem cap notícia! Que no dubtem que poden ser molt interessants però que en cap cas es poden fer servir per saltar-se com es salten novament altres normes del Fòrum, com són revisar l’acta de la sessió anterior, revisar els acords presos i donar explicacions dels incompliments, etcètera. Malgrat les paraules de la regidora, aquesta ha incorregut en un incompliment encara pitjor que el d’aleshores. Cada vegada són més irresponsables en no fer les convocatòries trimestrals i obviar/ocultar o segrestar el debat ciutadà imprescindible en aquest òrgan sobre temes d’afectació ambiental tan greus com:


  • Declaració d’emergència climàtica pendent

  • El trasllat del col·lector interceptor de Llevant/Visita al dipòsit pluvial de l’Estrella

  • La pèrdua de platges/ Descontaminació del sòls de La Mora

  • Situació de la Serralada de Marina

  • Recuperació de camps de conreu abandonats

  • Foment de l’agricultura ecològica o de proximitat local

  • Reactivació dels horts municipals totalment deixats i abandonats

  • Aprofitament de l’aigua potable del regueró de Canyet, procedent de les conques del Ter que es llença a la claveguera

  • La temporada de platges i contaminació marina

  • El PDU de les Tres Xemeneies

  • EL Projecte de construcció de dos blocs de pisos a ca L’Arnús

  • La contaminació de lixiviats del Torrent de la Font del camions de la recollida selectiva del carrer Cerdanya

  • La brutícia del barri del Remei/ Plecs de Condicions de Manteniment del Verd Urbà

  • Campanya de plantació d'arbrat feta i explicació de tales que s'estan fent

  • El fracàs històric dels plans metropolitans de la recollida selectiva dels residus sòlids urbans a Badalona

  • La contaminació acústica i atmosfèrica de la C-31. Proposta de la Plataforma Transformació de la C-31 de creació d’una Comissió Municipal oberta de la C-31

  • Carrils BiciVia Nord BDN-SADB i BDN-SCDG

  • Zona de Baixes Emissions

  • Reforma del Reglament Intern del Fòrum pendent des de fa varis mandats

  • Etcètera, etcètera


És especialment greu que després de tants incompliments, de tanta desídia i de tanta irresponsabilitat política, ara ens presentin dos temes (sense cap prejudici del seu interès) completament aliens al procès participatiu del Fòrum, segurament més propers a la propaganda política, per instrumentalitzar el Fòrum amb finalitats partidistes i electoralistes.


Temes informatius con aquests, precuinats en absència del procès participatiu, monogràfics o no s’han de tractar en convocatòries addicionals extraordinàries, no suplantant les convocatòries ordinàries d’aquest òrgan participatiu. Considerem que aquest irresponsable comportament, a més d’una manca de respecte envers als membres del Fòrum, és molt contraproduent, ja que dificulta greument el necessari i imprescindible consens social i polític entre la ciutadania i l’Ajuntament en l’adopció de projectes i de programes compartits per fer front a les múltiples emergències socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ja estem patint.


Per tot això, per si no heu rebut la convocatòria, us tornem a convidar i us animem a assistir al Fòrum del Medi Ambient del proper dimecres dia 9 de novembre a la sala de premsa del Viver a les 18 h.


Salut i ecologia!


Associació Els Verds de Badalona

(*):http://ecobloc.blogspot.com/2020/02/emergencia-climatica-i-incompliment-del.html?m=1


Badalona, 7 de novembre de 2022