dijous, 14 de novembre del 2013

Segon acte de les VII jornades ecologistes de tardor de patrimoni natural de la serralada de Marina organitzades per Els Verds de Badalona

Tot seguit fem una breu crònica de la conferència inaugural d'aquestes VII jornades ecologistes:

Per inaugurar les VII jornades ecologistes de tardor de patrimoni natural de la serralada de Marina, l'Associació Els Verds de Badalona vam triar la presentació de L'ESTAT ECOLÒGIC, una proposta per a l'Estat Català del segle XXI, darrer llibre d'en Santi Vilanova. Periodista i consultor ambiental, en Santi Vilanova va ser director del Diari de Barcelona i de la Veu de Badalona, pioner en la lluita ecologista i antinuclear a Catalunya a més de cofundador d'Alternativa Verda, primer partit verd de l'estat espanyol. Santi Vilanova es un periodista forjat al llarg de tres dècades de combat ecologista en defensa del territori.

                     Francesc Alfambra presentant Santi Vilanova i el seu llibre


Per a la presentació del llibre vam comptar amb la col·laboració de la llibreria Saltamartí i de l'Espai Betúlia als que hem d'agrair la seva col·laboració. 

Tractant-se d'unes jornades ecologistes amb el títol LA MAT NI AQUÍ NI ENLLOC! 100% RENOVABLES!, n'hi havia tres motius fonamentals que ens aconsellaven presentar aquest llibre: 

Primer:
Obrir debat sobre el model energètic, debat mediàtica i políticament segrestat.   
Segon:
perquè es un crit d'alarma i de denúncia del pactisme de la burgesia catalanista conservadora amb l'oligarquia energètica i financera del règim franquista i els seus hereus responsables de la crisi energètica i la dependència gairebé absoluta de les importacions de combustibles fòssils i nuclears a que manté sotmesa l'economia catalana.
  
 

Darrera les paraules de l'autor  es va obrir un torn obert de paraules per part del assistents


Tercer:
I fonamental, la tesi central del llibre, que compartim plenament es la de que la sobirania política de Catalunya passa obligatòriament per la sobirania energètica, sobirania que tindrem a l'abast si abandonem l'economia fòssil i radiactiva i adoptem l'economia solar amb un nou model d'autoconsum, d'estalvi, d'eficiència, distribuit, municipalitzat amb energies 100% renovables.