divendres, 6 de desembre del 2019

Badalona pel Clima, contra l'emergencia climàtica!

 BADALONA PEL CLIMA 
CONTRA L'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA!
 Residu 0 = Incineració 0 = Contaminació 0 

Benvolgud@s: 

Davant la Conferència de Canvi Climàtic (COP25) de l'ONU, que s'està celebrant aquests dies (del 2 al 13/12/19) a Madrid volem dir el següent: 

1r. Que aquesta conferència estava prevista fer-la a Xile, però la brutal repressió del govern Piñera, (19 morts i milers de detinguts) contra les mobilitzacions ciutadanes d'oposició a les seves polítiques neoliberals, van forçar el govern a renunciar a la seva celebració a Santiago de Xile. 

2.- Que el govern espanyol en funcions, en plena campanya de les eleccions generals del 10 N, amb afany electoralista, es va oferir per celebrar-la a Madrid, com un acte propagandístic més. 

3r. Que l'objectiu fonamental d'aquesta conferència COP25, es l'adopció de compromisos per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, pel que, ni Madrid, ni Barcelona, és a dir, l'estat espanyol no són els llocs més indicats per celebrar-la, ja que aquestes ciutats, són de les més contaminades d'Europa i incompleixen sistemàticament la normativa europea en matèria de contaminació atmosfèrica. 

4t. Que el principal emissor de gasos d'efecte hivernacle a nivell europeu (40%) és el model de mobilitat fonamentat en el vehicle privat a motor i el sistema de transport de mercaderies per carretera. 

5è. Que a Catalunya, però, segons s'ha pogut saber recentment, les incineradores de residus urbans i les cimenteres que cremen Combustibles Derivats dels Residus (CDR), emeten més CO2 i d'altres gasos que tot el parc automobilístic català! 

6è. Per això denunciem la propaganda institucional (Ajuntament i Generalitat) enganyosa de la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona com la panacea contra el canvi climàtic que tindrà una escassa incidència en la reducció d’emissions impedint l’accés als vehicles antics però no als nous, que també contaminen.  Mentre oculten  la contaminació (tòxica) de les incineradores i les cimenteres i no actuen en contra.  El nou Pla de Gestió de Residus PRECAT25, no solament no preveu ni planifica el seu tancament sinó que pretén perpetuar-les, tot i augmentant la capacitat d'incineració amb una nova incineradora de residus industrials a Cercs! 

7.- Així doncs, per reduir les emissions de CO2, s'ha d'avançar cap a un nou model de mobilitat sostenible, prioritzant un transport públic de qualitat i eficient, competitiu amb el vehicle privat, però també regulant la indústria del plàstic, reduint la seva producció, eliminant l'envàs d'un sol ús, obligant les empreses a la reutilització dels seus residus, i reciclant la resta, per planificar ja 
el tancament de les incineradores i la prohibició de la incineració dels CDR's a les cimenteres, responsables del canvi climàtic a Catalunya! 

Per parlar de tot això, hem convidat a José Luis Conejero de la Plataforma Anti-Incineració, de Montcada i Reixac, i a Isaac Lozano de la Coordinadora de la Plataforma Anti-Incineradora de Cercs.  

També volem parlar de la constitució de la Plataforma "Badalona pel Clima" contra l’emergència climàtica.  

Per tot això, us convoquem el proper dijous 12/12/19 al Centre Cívic de can Pepus, a les 19:30h. C/ Francesc Macià 104 de Badalona. L2 <M> Pep Ventura. 

No hi falteu, esteu convidad@s! 

Badalona pel Clima
Contra l'Emergència Climàtica! 
Residu 0 = Incineració 0 = Contaminació 0 
Canviem el sistema, no el Clima! 

Badalona, 6/12/19