dissabte, 21 de setembre del 2019

Emergència Climàtica: Badalona pel Clima! Canviem el sistema!


Xerrada-Debat

Emergència Climàtica:
Badalona pel Clima! Canviem el sistema!

Fins fa pocs anys, parlar d’escalfament global i de cavi climàtic era desqualificat automàticament com alarmisme ecologista infundat. Ara, els polítics s’omplen la boca parlant d’això, però es neguen a prendre les mesures necessàries per reduir l’emissió de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH), que són directament responsables del canvi climàtic, abonant polítiques econòmiques de creixement i d’incentivació dels mercats del capital pròpies del fonamentalisme neoliberal. 

El canvi climàtic ja està aquí, estem davant l’emergència d’un col·lapse climàtic global (social, econòmic, ecològic, biosfèric, planetari), que qüestiona la nostra pròpia existència. Des de fa anys, el Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic (IPCC) alerta de que una de les regions que es veurà més perjudicada pel canvi climàtic és la conca mediterrània, amb una previsió de sequeres cada vegada més persistents i desertització, combinat amb pluges torrencials catastròfiques. Malauradament, això és exactament el que ja està passant. Les onades de calor i la màxima històrica de 63º C assolida a Dubai aquest estiu, l’Àrtic es desglaça, Jakarta, la capital d’Indonesia, una megalòpolis amb mes de 10 milions d’habitants s’enfonsa sota el mar de Java, les sequeres extremes fan créixer 9 km/any el desert del Sàhara, i ara les violentes inundacions d’Alacant, de Murcia, d’Almeria, de Granada, amb dramàtiques conseqüències socials i econòmiques, són proves aclaparadores de l’emergència climàtica que ja estem patint.

S’han acabat les excuses, ja no tenim temps a perdre! Que podem fer a Badalona? I a Catalunya? una ciutat  i un país mediterrani, sotmesos a episodis de climatologia extrema semblants, per lluitar contra el canvi climàtic? Ens creuem de braços? O plantem cara al sistema i exigim als poders polítics i econòmics prendre mesures urgents? Exigim a l’Ajuntament de Badalona que declari l’Emergència Climàtica i prengui mesures per reduir les emissions de GEH.

Davant la setmana de lluita i la vaga mundial contra el canvi climàtic del proper dia 27 de setembre convocada per nombroses organitzacions a nivell mundial, caldrà mobilitzar-nos massivament  contra el canvi climàtic. Protegim el clima!  Canviem el sistema!

Per tot això,  Rebel·lió o Extinció BCN, Els Verds de Badalona i Obrir Escletxa/Anticapitalistes, us convoquem a un acte informatiu adreçat a persones i entitats veïnals, moviments ambientalistes, plataformes de defensa del territori i del patrimoni el proper dijous 26 de setembre al Centre Cívic de Can Pepus a les 19:30h. Carrer Francesc Macià 104 de Badalona. Pep Ventura L2 <M>. I el  divendres 27 de setembre a les 18h. tothom als jardinets de Gràcia de Barcelona!


Badalona, 20 de setembre de 2019