dimarts, 13 de setembre del 2022

Comunicat a l’opinió pública de Defensem ca l'Arnús

 

Comunicat a l’opinió pública

En relació a la creació d’una Comissió tècnica de treball del Parc de Ca l’Arnús- Can Solei per part de l’Ajuntament de Badalona


El dia 9 de setembre de 2022, la Plataforma Defensem Ca l’Arnús, hem tingut accés al document de creació d’aquesta comissió, datat el 25/7/2022. En relació a la creació de l’esmentada comissió volem manifestar el següent:

En primer lloc, trobem molt favorable la creació d’aquest grup de treball, tan necessari per poder tractar diferents temes relacionats amb el parc de Ca l’Arnús-Can Solei.

D’altra banda, i atenent-nos a la part del document on diu que «Aquestes comssions són instruments de treball, tenen caràcter mixt, i han d’estar constituïdes per membres de la Corporació que ostentin responsabilitats de decisió en matèries que afectin les comissions mateixes», manifestem el nostre desacord quant a la forma que ha pres aquesta comissió.


Sent el parc de Ca l’Arnús-Can Solei un espai natural, d’una banda i de l’altre un element del patrimoni, ens sembla poc adient que la comissió estigui presidida per la Regidoria d’Urbanisme en solitari. En aquest sentit, entenem que hauria d’estar presidida o copresidida per la Regidoria de Medi Ambient i la de Cultura. A qualsevol ciutadà li semblaria un autèntic disbarat que una comissió sobre temes de salut pública fos presidida per la Regidoria de Cultura. Entenem que una comissió sobre el parc necessita ser presidida per professionals del medi ambient i del patrimoni, amb una sensibilitat especial envers aquests assumptes.


Sobre la resta de vocals de la comissió, manifestem el nostre desacord en que no s’hagi inclòs cap entitat ecologista. El darrer any, entitats ecologistes com +VerdUrbàBadalona, ElsVerds de Badalona i la mateixa Plataforma Defensem Ca l’Arnús, hem mostrat una gran preocupació per diferents aspectes del parc com la poda excessiva o la imminent construcció de pisos prevista dintre del parc, així també com la defensa del perímetre de la fitxa H-3 del Catàleg Municipal Municipal de Patrimoni.


Per tot això, i per tal que es reconfiguri aquesta comissió d’una manera més adient, Proposem:

  • Que aquest grup de treball sigui copresidit per la Regidoria de Medi Ambient i la de Cultura (Patrimoni)

  • Incloure alguna de les esmentades entitats ecologistes a aquest grup de treball

  • Que la resta de vocals siguin principalment persones vinculades al Medi Ambient i a la Cultura no a l’Urbanisme

  • La suspensió del planejament previst, ja que sinó, la creació d’aquesta comissió de treball per obrir debat sobre el parc de Ca l’Arnús-Can Solei no tindria cap sentit


Entitats signants: 

Plataforma Defensem Ca l’Arnús

A.VV. Iris-Sol-Casagemas

 Els Verds de Badalona

+VerdUrbàBadalona


Contacte: defensemcalarnus@gmail.com


Badalona, 12 de setembre de 2022